Therapie in Leersum (en soms Bussum)

S P A R K is een allround therapeutische praktijk voor mensen van alle leeftijden. Er wordt op maat gewerkt zodat er zo goed mogelijk kan worden
afgestemd op- en aangesloten bij iemands behoefte. Door deze efficiënte en persoonlijke manier van werken zijn er relatief weinig sessies nodig:
na 4 tot 8 afspraken is er heel wat veranderd en verbeterd. 
S P A R K heeft een netwerk van collega professionals in diverse disciplines.
Indien nodig of gewenst kan er daardoor samengewerkt worden met anderen.

Psychodynamische therapie

S P A R K is een praktijk voor psychodynamische therapie. Dit is een complementaire vorm van psychotherapie. In deze vorm van therapie sta jij als cliënt centraal. De therapie is ervaringsgericht: we doen meer dan praten. Door te ‘werken aan’ in plaats van ‘praten over’ komt er beweging in je (onder)bewustzijn, en dat geeft ruimte voor verandering.

Holistische benadering

De belangrijkste ingrediënten van gezondheid en vitaliteit bestaan uit een combinatie van zelfliefde, zelfkennis en ‘gewaar’ zijn. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want vaak zijn er diepgewortelde, belemmerende overtuigingen in je onderbewuste, die je ongemerkt flink in de weg kunnen zitten.

Bij S P A R K betekent ‘holistisch’ dat er naar jou als geheel gekeken wordt, en niet alleen naar je klacht of hulpvraag. Hierbij is het uitgangspunt dat ieders gezondheid en vitaliteit over en weer worden beïnvloed en bepaald door zowel fysieke- als ook emotionele- en sociale factoren. Als alle drie die factoren in harmonie zijn, dan is er sprake van een gezond lichaam als ‘huis’ voor gezonde emoties en gedachten. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zo’n proces gaat niet vanzelf: het vraagt openheid, kwetsbaar opstellen en leren ‘zijn’ met wat er is. Chantal faciliteert en begeleidt vanuit veiligheid een betrokkenheid een proces om vanuit deze invalshoek (of vanuit ‘deze holistische benadering’ ipv ‘invalshoek’?) te werken aan je hulpvraag of klacht.

 

Werkwijze

De eerste sessie is altijd een kennismaking / intake. Daarbij wordt onderzocht wat je hulpvraag is, en of Chantal de juiste persoon op het juiste moment is om met jou / jullie te werken. Als dat zo is, maken we een vervolgafspraak en gaan we aan het werk.

De therapie is meestal kortdurend: in 4 tot 8 sessies is er heel wat veranderd.

Voor sommige mensen is het een grote stap om zich aan te melden voor therapie.  Chantal werkt vanuit veiligheid en verbinding, en als het begin is gemaakt, zal je merken dat het minder spannend is dan je wellicht denkt. Het is altijd een bijzonder proces om je eigen ‘rommel’ op te ruimen, inzicht te krijgen en waar nodig (alsnog) te verwerken. Daarna ontstaat er weer ruimte voor bijvoorbeeld regie, energie, kracht, en plezier.

S P A R K heeft een netwerk van collega professionals in diverse disciplines. Indien nodig of gewenst kan er daardoor samengewerkt worden met anderen.

In een sessie komen naast gesprekken verschillende werkvormen aan bod. Voorbeelden zijn (in willekeurige volgorde):

Hypnotherapie, Rationeel emotie therapie, Regressie, Voice Dialoge, Ego state, Transactionele analyse, Innerlijk kind werk, Assen van verandering, NLP, Bio-energetica / Ademtherapie, Systemisch werk / familieopstellingen, EMDR.

Voordat ik bij Chantal kwam, was ik al bij verschillende psychologen geweest. Maar zij gaf me de veiligheid en stevigheid om eindelijk te kunnen doorvoelen in plaats van alleen maar te praten. En inderdaad: ik bleek dat gewoon aan te kunnen. Zo blij dat ik dit heb gedaan, nu pas kan ik echt weer verder.

Els, 34 jaar

In het afgelopen jaar is Chantal voor mij een onmisbare steun geweest. Zij heeft mij geholpen helderheid te creëren over mijn innerlijke processen, waardoor ik deze kon verwerken en een plek kon geven. Ze weet overal ‘chocolade van te maken’ 😉
Bij Chantal voel ik me altijd op mijn gemak.

Anoniem, 19 jaar

‘Bedankt voor de fijne sessies ✨🙏 you rock!’

Lyanne, 32 jaar