Net als iedereen ben ik ook wel eens vastgelopen in mijn leven. Mijn zoektocht naar manieren om mezelf ‘beter’ te maken resulteerde uiteindelijk in een 4-jarige opleiding tot therapeut. Daar ontdekte ik een zelfhelend vermogen dat zo krachtig werkte dat ik het graag wilde delen met anderen. De opleiding die ik puur en alleen voor mezelf ben begonnen is zo een opstap geworden naar een tweede carrière waarin ik anderen heel graag kennis laat maken met manieren om weer ‘heel’ te worden. Want als je binnen-wereld weer synchroon is met je buitenwereld dan is dat te zien en te voelen, merkbaar voor jezelf en voor je omgeving: dan heb je die ‘spark’ en die gun ik iedereen”.

S P A R K is de praktijk van Chantal Kortenhorst. Zij is een professioneel geschoolde en erkende therapeut met als specialisatie familie – en organisatiedynamieken. Mensen van alle leeftijden weten haar praktijk te vinden. Op dit moment is de jongste 5 en de oudste 84 jaar.

Chantal neemt de tijd om je te leren kennen en te begrijpen wat jouw specifieke uitdaging of wens is. Vervolgens wordt de hulpvraag of klacht onderzocht om de oorzaak helder te krijgen. Aansluitend kijkt ze wat er nodig is en wat bij je past om naar een blijvende verandering te komen.

Achtergrond

Chantal (1971) is oorspronkelijk opgeleid als ontwerper visuele communicatie op de kunstacademie AKI in Nederland. Als ontwerper zocht ze in het contact met de opdrachtgever steeds naar hetgeen hem of haar bewoog. Waar ging het specifiek over, welk verhaal kon er verteld worden. Dat verhaal vertaalde Chantal dan in een ontwerp voor bijvoorbeeld een boek, een tentoonstelling, of in een corporate communicatie strategie.

Gaandeweg ontwikkelt ze steeds meer belangstelling voor het verhaal van de mensen zelf. Wat maakt dat de één  fluitend door het leven loopt terwijl een ander ervaart dat alles tegen zit? Waardoor loopt iemand vast, strandt de relatie, of blijft een verslaving opduiken? Wat is het geheim van geluk? En is het maakbaar?

Uiteindelijk heeft ze zich bij de Academie voor Psychodynamica geschoold als therapeut en inmiddels werkt ze met veel bezieling vanuit haar praktijk in Bussum. Behalve therapeut is ze nog een heleboel andere dingen, waaronder partner en moeder van drie bijna volwassen kinderen. Naast haar vakkennis neemt ze haar levenservaring mee in het contact met de mensen die ze begeleidt.

Een korte introductie over hoe S P A R K werkt en wie Chantal Kortenhorst is vind je hier

S P A R K  is gerechtigd om het keurmerk ‘psychodynamisch therapeut’ te voeren. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij de Beroepsvereniging NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en staat ingeschreven in het register van van RBCZ (Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg).  Consults worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Een bezoek aan Chantal was mij geadviseerd door een bevriende trainer/coach. Dat gaf direct vertrouwen en met humor en veel gevoel voor mijn proces heeft Chantal mij kunnen helpen. Ze is professioneel, prettig in de omgang en windt er geen doekjes om. In slechts enkele sessies kwamen we tot de oorzaak van mijn onzekerheid, het probleem waarmee ik bij Chantal kwam. Met liefdevolle aandacht heeft dat kunnen helen, Chantal was daarin de juiste begeleider.

Lennard, 32 jaar